Iedereen op de fiets!

Vandaag was ik bezig met de nieuwe positionering van de KNWU, de bond voor wielrenners. Ik zit daar in het hoofdbestuur en ik houd me bezig met digitale transformatie. Maar zoals zo vaak betekent digitale transformatie dat eigenlijk de hele organisatie moet veranderen. Bij de KNWU zijn ze daar gelukkig al een paar jaar mee bezig, dus ik kom terecht in een warm bad. Het is zo fijn om te werken met mensen die open staan voor verandering! Maar willen is 1 en doen is 2. En dat laatste is vaak het moeilijkst. Daarom probeer ik zo veel mogelijk steun te geven bij het neerzetten van de nieuwe organisatie.

Die nieuwe organisatie betekent ook een bredere focus. De KNWU was er tot nu toe alleen voor wedstrijdrenners. Je zou het niet zeggen met de gouden generatie wielrenners die we nu hebben, maar toch zijn er steeds minder mensen die wedstrijden willen rijden. In Nederland stappen elke week ongeveer 800.000 mensen op de fiets. Maar de meesten daarvan hebben zelfs niet eens van de KNWU gehoord. Dat proberen we te veranderen. De KNWU heeft namelijk veel kennis en expertise in huis die volgens mij superinteressant is voor veel fietsers. Over hoe je moet trainen, over de beste voeding, maar ook over de keuze voor materiaal. We willen er met de KNWU voortaan zijn voor iedereen die van fietsen houdt.

Ik heb er een klein stukje over geschreven en dat ziet er zo uit:

Het is de liefde, de liefde voor de fiets

Bij de KNWU houden we van de fiets. Die liefde zit diep. We houden van de koers en van alle successen van Nederlandse renners op internationale podia. Van grote rondes en de klassiekers, maar ook van clubkoersen die elke week verreden worden. Van bordjessprints en van Strava segmenten. We houden van mooie verhalen van vroeger, uit de grote wielerhistorie. Van mooie fietsen, waar je lang voor spaart en nog vaak verliefd naar kan kijken. Maar vooral van op de fiets zitten en prachtige ritten maken. Koffieritjes met vrienden, grote doelen waarvoor je je de blubber traint en waar je tot het gaatje gaat, ritten door de mooiste landschappen, in weer en wind. We vinden het heerlijk om buiten te zijn. Op de weg, maar ook in de modder of op mooie bospaadjes, op heftige (BMX) parcoursen. Of binnen op de piste. Want je kan altijd en overal fietsen. Weer of geen weer.

Fietsen is zo simpel en zo krachtig. Veel duurzamer en een stuk veiliger dan de auto. Je blijft er fit bij en je valt er zelfs van af. Je kan genieten van de weg van woon naar werk en omgekeerd. Je hebt tijd om bij te praten met je vrienden en je kan samen met je kinderen leuke dingen beleven. Zo simpel en zo leuk. Die liefde voor de fiets proberen wij over te dragen op iedereen, van jong tot oud. Want iedereen moet horen hoe leuk fietsen is en hoe ver je er mee komt. Wie wil nog aansluiten in een file als je ook heerlijk op de fiets kan zitten? Wie wil nog zijn kind op de achterbank van de auto naar school brengen als je ook gezellig samen kan fietsen? Bij slecht weer stap je op de smart trainer en fiets je de virtuele wereld van Zwift in.
Wij willen met onze liefde voor de fiets de wereld al trappend veranderen. Elke kilometer op de fiets staat voor meer plezier en minder uitstoot. Meer gezondheid en minder obesitas. Meer verbondenheid en minder agressie. We willen uitdragen hoe je op een geweldige manier kan bijdragen aan een beter milieu. Hoe je kan gaan genieten van je woon- werkritjes. Misschien ga je straks expres wel een blokje om. Gewoon omdat het kan.

KNWU staat voor de liefde voor de fiets.
We love to ride. #dutchcycling

Het nieuwe merk KNWU

Dit is zo maar een tekstje dat ik heb gemaakt, dus neem dit zeker nog niet te serieus. Hiermee kunnen echte copywriters aan de slag. En hopelijk presenteren we dan binnenkort een geheel vernieuwde bond die allerlei leuke nieuwe dingen doet. Ik kan niet wachten!

 

About the author

Marianne
By Marianne

Recente berichten

Recente reacties

Archieven

Categorieën

Meta

Marianne

Get in touch

Quickly communicate covalent niche markets for maintainable sources. Collaboratively harness resource sucking experiences whereas cost effective meta-services.